První kroky po registraci

Spárujte si Píchací Hodiny či Moji Docházku

Pokud si přejete docházku vkládat přes aplikaci  Píchací Hodiny či Moji Docházku, stáhněte si ji do svého zařízení z Google Play či App Store. Následně spárujte každého takové zařízení do Vašeho účtu. 

Založte uživatelům účty

Všem osobám ve Vaší společnosti založte účet v agendě Personalistika a to včetně všech relevantních nastavení docházky. Doporučujeme postupovat podle tohoto videomanuálu.

Máte-li ve společnosti větší počet osob, lze je do systému hromadně naimportovat. O importu, exportu a integraci dat se více dočtete zde.

Začněte čipovat docházku

Ať už pomocí tabletů, mobilních telefonů nebo webové aplikace, začněte s čipováním docházky a to klidně i uprostřed měsíce. Na Vaší skutečné docházce následně můžeme doladit jednotlivá nastavení, jako je třeba zaokrouhlování příchodů či výpočet přesčasů.

S tímto dodatečným nastavením Vám budeme rádi asistovat, ale nejlépe jej provedeme, když už budete mít nějakou docházku vloženou.

Nastavte oprávnění jednotlivých uživatelů

Jednotliví uživatelé mohou mít v rámci systému přidělená různá oprávnění. Např. vedoucí střediska může prohlížet, upravovat docházku a schvalovat žádosti pouze lidem ze svého střediska. Vedoucí řidičů může prohlížet docházku a služební cesty všech uživatelů se značkou "řidič" bez ohledu na to, ze kterého střediska jsou atd.

S úvodním nastavením oprávnění Vám opět rádi pomůžeme. Stačí nám předat informace o tom, kdo je vedoucí kterého střediska/týmu a zda má mít práva docházku svého týmu upravovat nebo jen schvalovat žádosti. Oprávnění si samozřejmě můžete nastavovat i sami, více informací naleznete zde.

Založte směny, vytvořte plán směn

Chcete-li v aplikaci provádět také plánování směn, zkontrolujte, zdali Vám vyhovuje výchozí nastavění směn, popřípadě doplňte směny vlastní. Také se hodí pomocí Plánovačů směn vytvořit pro jednotlivé osoby Plán směn.


Co již v systému najdete

Fiktivní uživatelé

V systému je ihned po registraci založeno několik fiktivních účtů zaměstnanců, které lze prohlížet v agendě Personalistika. Tyto uživatele doporučujeme v systému ponechat po celou dobu zkušební verze, jelikož Vám pomohou se v systému rychleji zorientovat. V této agendě budete v budoucnu zakládat účty jednotlivým osobám Vaší společnosti.

Fiktivním zaměstnancům jsme při založení účtu vygenerovali data docházky za aktuální a minulý měsíc. Docházku lze prohlížet v agendě Docházka. V této agendě můžete u vybrané osoby v zadaném období prohlížet detailně vloženou docházku.

Docházkové aktivity

Dále jsou již připraveny typické Docházkové aktivity (Práce, Pauza, Lékař...) v Menu Uživatel (vaše jméno vlevo nahoře) - Docházkové aktivity. Tyto aktivity lze upravovat na míru, přidávat, měnit je, nastavovat třeba zaokrouhlení příchodů či metodu výpočtu přesčasů a tak dále, s čímž Vám budeme v průběhu zkušebního období i po něm rádi asistovat.

Fiktivní projekty

Navíc jsme také přidali fiktivní Projekty a data o práci na těchto projektech, která jsou dostupná v agendě Výkaz osoby (ukazující, na kterých projektech pracovala vybraná osoba) a Výkaz projektu (zobrazující kolik hodin strávily všechny osoby na vybraném projektu).

Manuály

Systém Vám také nabídne prohlédnutí videomanuálů, které Vás naučí základní práci se systémem a docházkou.