Agenda Školení

Jako zaměstnavatel chcete mít přehled o všech školeních vašich zaměstnanců. HR systém GIRITON slouží nejen k jejich přehledu, ale především Vám připomene, kdy je třeba školení u konkrétního zaměstnance znovu opakovat. Následně můžete například vygenerovat tiskovou sestavu o proběhlém školení a předat dokument o k podpisu, popřípadě využít digitálního podepisování.

Vzhled i obsah agend můžete dále upravovat dle potřeb.

Zadejte k zaměstnancům termíny školení

V agendě Personalistika vyberte konkrétního zaměstnance a přepněte se na kartu Lékařské prohlídky a Školení, která je přímo propojena s agendou Školení.

Agenda Personalistika propojená s agendou Školení

V HR systému GIRITON jsou již připraveny políčka pro nejčastější typy školení, jako např. BOZP nebo školení řidičů. Konkrétně u řidičů se školení navíc dělí na:

  • řidič referent - tedy zaměstnanec, který během pracovní doby využívá vozidlo k přepravě své osoby či k přepravě zboží a nemá řízení vozidla jako hlavní činnost
  • řidič z povolání  - osoba, která vykonává řízení vozidla jako svoji práci, tzn. že má řízení vozidla sjednáno v pracovněprávním vztahu.

U každého typu řidiče je očekávaná jiná pravidelnost školení. GIRITON automaticky hlídá jednotlivá data dalšího termínu školení viz níže.

TIP: Více informací o školení řidičů najdete v tomto článku.

Tvorba vlastního typu školení

Chcete-li přidat vlastní pole pro sledování jiného typu školení, například Školení profesní způsobilosti, postupujte následovně.

Nový typ školení v agendě Školení (postup 1-2)
  1. Přejděte do Menu uživatel (vaše jméno vlevo nahoře) - Správa - Vlastní agendy - agenda Školení - karta Políčka agendy.
  2. Vyberte v Políčkách agendy pole Typ školení a přepněte se na záložku Hodnoty, kde do prázdného řádku vepíšete Školení profesní způsobilosti. Změny uložte.
Propojení s agendou Personalistika (postup 3-4)
  1. V seznamu níže vyberte agendu Personalistika. Na kartě Políčka agendy přidejte zeleným plus nové pole s názvem Školení profesní způsobilosti. Pole bude typu Záznam agendy, agenda Školení.
  2. Záložku Asociace nastavte stejným způsobem jako je např. u pole Školení řidiče referenta a uložte změny. Políčko potom myší chyťte a přetáhněte vlevo do karty na místo, kde se má pole zobrazovat.
  3. Pokud máte vlevo v menu agendu Personalistika otevřenou, pak ji křížkem zavřete a znovu otevřete, aby se promítly provedené změny.

Další informace k tvorbě polí a karet najdete v tomto článku.

TIP: Více informací o školení profesní způsobilosti se dočtete zde.

Notifikace

GIRITON umožňuje automatické odesílání notifikací při splnění nastavené podmínky. Můžete si nastavit vlastní notifikaci nebo využít již připravené. V systému jsou předem vytvořené následující notifikace, které vás upozorní 30 dní předem na konec platnosti školení zaměstnanců:

  • Připomenutí BOZP školení
  • Připomenutí školení Řidiče referenta
  • Připomenutí školení Řidiče z povolání

Zmíněné notifikace jsou nastaveny tak, aby se zasílaly všem osobám se značkou notifikovatSkoleni  .

Značku přiřadíte v Personalistice na kartě 1 Základní. Příjemce obdrží notifikaci na e-mailovou adresu vyplněnou v poli Email pracovní na kartě 2 Kontakt.

Tiskové sestavy a dokumenty

Agenda Školení již obsahuje tiskovou sestavu, kterou můžete generovat přímo u konkrétního zaměstnance v Personalistice.

HR systém vygeneruje dokument BOZP: Záznam o školení BOZP a PO pro zaměstnance. Do něj se automaticky propíšou všechny potřebné údaje o zaměstnanci, takže dokument stačí už jen podepsat, například digitálně.

Náhled vygenerovaného dokumentu BOZP: Záznam o školení BOZP a PO pro zaměstnance

Chcete-li nabízenou tiskovou sestavu upravit a nebo již máte své firemní formuláře, lze je do systému přidat. Vše je popsáno v tomto článku Tvorba dokumentů.

Kdo může na Školení nahlížet?

Pokud jste administrátorem účtu, máte k náhledu i úpravám veškeré agendy. Přístup do agendy Lékařské prohlídky lze spravovat pomocí oprávnění Agenda Školení - prohlížení záznamů Agenda Školení - úprava záznamů.

Prohlédněte si také další agendy.