Import docházky z jiných systémů

Standardně se docházka do Giritonu vkládá z nástěnných píchaček Giriton, z mobilní appky Moje Docházka anebo z hlavní webové aplikace. Mohou ale nastat situace, kdy máte jednotlivé příchody a odchody vašich uživatelů vedeny v jiném systému a tyto údaje chcete přenést do Giritonu. Typicky tyto situace nastávají, máte-li vlastní přístupový systém, ze kterého chcete přenášet příchody a odchody do Giritonu. Popřípadě máte-li jiný vnitropodnikový systém (např. cloudovou telefonní ústřednu) a události z něj (např. "Operátor přijal hovor") chcete vkládat do Giritonu jako události docházky (např. "aktivita Telefon, začátek"). Pro vkládání docházky z jiných systémů do Giritonu máte následující možnosti.

Přímá integrace

Na některé systémy jiných dodavatelů, které umožňují vkládání docházky, anebo tvoří události, ze kterých se dá docházka generovat, má Giriton připravenou přímou integraci. Jedná se například o Fidoo, Digitální tachograf, 2N Access Commander nebo Cloudtalk. V těchto případech je nastavení integrace obvykle nejjednodušší.

Vkládání docházky přes REST API

Pro systémy, které umožňují zasílání dat přes REST API, máme připraveno REST API i pro vkládání docházky. Umožňuje-li například váš přístupový systém zasílání REST API zpráv, můžete si vytvořit propojení s Giritonem tak, aby se událost z přístupového systému (např. "průchod čtečkou Hlavní dveře-vstup") propsala ihned do Giritonu jako "Příchod". Přenos dat po REST API je tedy plně automatický a jakmile se jednou zprovozní, nebývá už potřeba do automatické synchronizace ručně zasahovat. Více informací o REST API najdete zde.

Import docházky pomocí Excelu

Pokud váš interní systém není mezi těmi, se kterými má Giriton přímou integraci, ani nenabízí zasílaní událostí přes REST API, můžete data z něj přenášet do Giritonu ručně formou Excelového souboru. Tedy obvykle byste třeba jednou týdně anebo po konci měsíce z vašeho systému stáhli průchody do Excelu v tomto formátu, který pak naimportujete do webové aplikace Giriton.