Integrace s Fidoo.com

Docházku GIRITON lze jednoduše integrovat se systémem Fidoo.com pro správu služebek a cesťáků. Integrace spočívá v tom, že Docházka GIRITON přenáší cesťák z Fidoo.com do Giritonu (takže když založíte nový cesťák ve Fidoo.com, vytvoří se nová Služební cesta v Giritonu u stejné osoby).

Pro zprovoznení integrace postupujte takto:

1. Založte si firemní účet v Docházce GIRITON

V Personalistice mějte vytvořené nějaké uživatele. Věnujte pozornost tomu, abyste jednotlivým uživatelům nastavili správné "Číslo uživatele", které bude nutné uživatelům nastavit stejně i ve Fidoo.com.

2. Zřiďte si firemní účet ve Fidoo.com

To provedete na adrese www.fidoo.com . Ve Fidoo založte jednotlivé uživatele a těm nastavte stejné Číslo uživatele, jaké mají v Giritonu.

3. Zapněte synchronizaci mezi Giritonem a Fidoo.com

Ve webové aplikaci Fidoo vytvořte API klíč pro komunikaci mezi oběma systémy. API klíč si vygenerujte dle postupu zde: https://www.fidoo.com/podpora/jak-fidoo-api-funguje/ . Tento klíč si zkopírujte.

Ve webové aplikaci GIRITON jděte do Menu uživatel - Správa - Plánované úlohy, klikněte na Přidat a vyberte plánovanou úlohu Synchronizace s Fidoo.com. Do pole API klíč vyplňte API klíč z předchozího kroku.

Věnujte pozornost poli Záznamy spárovat pomocí, které říká, dle jakého klíče se párují uživatelé z Fidoo.com a uživatelé z Giritonu. Obvykle zde nechte výchozí hodnotu Číslo uživatele.

Pomocí zatržítek Importovat pouze můžete vybrat, v jakém stavu musí být cesťák ve Fidoo.com, aby se přenesl do Giritonu. Například obvykle nejspíš nebudete chtít z Fidoo.com přenášet cesťáky ve stavu Otevřený (jelikož tato data se ještě mohou změnit), nejspíše ale budete chtít přenášet cesťáky ve stavu Vyúčtovaný (jelikož tato data jsou už dostatečně finální).

Ve výchozím nastavení se přenáší vždy cesťáky za období "začátek minulého měsíce" až "konec aktuálního měsíce". Tedy když se synchronizace spustí 5.8.2021, bude Giriton z Fidoo.com přenášet cesťáky vložené na dny mezi 1.7.2021 - 31.8.2021. Toto lze v případě potřeby upravit v nastavení plánované úlohy.

Po dokončení nastavení Plánované úlohy Synchronizace s Fidoo.com nezapomeňte uložit změny. Od této chvíle se vám automaticky každých cca 5 minut přenáší cesťáky z Fidoo do Giritonu jako Služební cesty, v obou systémech tedy budete mít aktuální personalistiku.

POZOR: Z Fidoo.com se do Giritonu přenášejí Cesťáky ve stavu "Zpráva", nikoli ve stavu "Žádost". Aby se Cesťák v Giritonu zobrazil, buď jej rovnou vytvořte jako Zpráva, anebo jej vytvořte jako Žádost s tím, že následně u Žádosti provedete "Vytvořit zprávu".