Zkrácený úvazek

Dokáže se systém vypořádat se zkráceným úvazkem?

Jak nastavit uživateli s půl úvazkem směny tak, aby se mu správně počítaly přesčasy? Stačí pouze upravit nastavení směny a plánovače směn daným osobám. Pokud ve Vaší společnosti neřešíte směny a máte nastaveno počítání náhradního volna dle úvazků, pak nemusíte řešit nastavení směn.

Směna

Menu uživatel - Docházka - Směny je třeba vytvořit novou směnu, která odpovídá úvazku dané osoby. I kdyby uživatel neměl pevně stanovenou pracovní dobu od-do, pro Giriton je důležité vědět, kolik hodin má "směna" mít, aby správně počítal přesčas a další aktivity.

Např. název směny Půl úvazek, pracovní doba 6:00-12:00 + 00:30 přestávka, zkratka směny P6

Plánovač směn

Chceme-li, aby se danému uživateli automaticky plánovala vytvořená směna, je vhodné mu založit také plánovač směn. V Menu uživatel - Docházka - Plánovače směn pojmenujeme nový plánovač např. Poloviční úvazek. Do jednotlivých dnů se následně vybere vytvořená směna pro tento typ úvazku.

Např. plánovač směn Poloviční úvazek, na Po-Pá nastavená směna Pol. úvazek P6

Personalistika

Aby se směny propsaly do  Plánu směn, musí se k danému uživateli nastavit, a to v agendě Personalistika - výběr daného uživatele - karta 5 Docházka. Zde v poli Plánovač směn zadáme plán směn s názvem Poloviční úvazek. Tyto úpravy lze provézt také hromadně zaškrtnutím více osob v seznamu uživatelů.

Změna úvazku v průběhu roku

Pokud si přejte změnit úvazek v průběhu roku, dojde tím k ovlivnění výpočtu dovolené. Je tedy potřebné provést změny na které odkazuje postup Změna úvazku v průběhu roku.