Kalendáře

Záznamy jednotlivých HR agend, které mají nějaké datum, lze zobrazovat v agendě Kalendář, popř. je můžete exportovat jako sdílený kalendář ICAL. Například tak můžete v kalendáři zobrazit, kdy má kdo ve firmě vrátit zapůjčený hardware nebo kdo má podstoupit pravidelnou lékařskou prohlídku.

Jak přidat nový kalendář z HR agendy

Nastavení nového HR kalendáře
  • Ve webové aplikaci jděte do Menu uživatel (vaše jméno vlevo nahoře) - Správa - Vlastní agendy.
  • Zvolte jednu z existujících agend, pro kterou chcete vytvořit Zdroj kalendáře, a pokračujte na kartě 5 Zdroje kalendářů.
  • V levé tabulce přidejte pomocí tlačítka + nový Zdroj kalendáře.

Základní

Záložka obsahuje základní nastavení kalendáře (název, specifikace data a osoby).

Zde lze nastavit možnost, zda bude kalendář dostupný jako iCal. V případě zvolení této možnosti bude kalendáře možné exportovat tak, abyste je mohli zobrazit například ve svém Outlooku nebo sdíleném Google Kalendáři. O exportu a importu kalendářů se dozvíte více v naší nápovědě.

  • V poli Pole s datem zvolte libovolné políčko dané agendy, které je ve formátu datum/datum čas. Událost v tomto kalendáři tak bude referovat ke zvolenému datu.
  • Patří-li záznam, který chcete zobrazit v kalendáři,, ke konkrétnímu zaměstnanci z Personalistiky můžete využít volitelné políčko Pole s osobou. Touto možností zpřístupníte funkci v záložce Zahrnuje data osob, která omezuje viditelnost událostí v kalendáři dle střediska nebo značky. Například tak můžete vytvořit Zdroj kalendáře "Lékařské prohlídky Střediska A", který bude obsahovat pouze ty události (Lékařské prohlídky), které mají v políčku Zaměstnanec nastaveného Zaměstnance spadajícího do Střediska A.

Čas

Period značí, zda se bude událost opakovat a pokud ano, v jakém intervalu.

PŘÍKLAD 1: V příslušné agendě vytvoříte kalendář "Výročí nástupu" a zvolíte do Pole s datem datum nástupu. V záložce čas nastavíte Periodu 1 Rok a Opakování periody nastavíte na "vždy". Tímto způsobem nastavíte do kalendáře každoroční upomínku o výročí nástupu.

Perioda je nastavitelná dle zvoleného časovéh úseku (rok, měsíc, kvartál, apod.). Opakování periody lze nastavit tak, aby se v kalendáři opakovala anebo zobrazila pouze jednou.

PŘÍKLAD 2: V kalendáři "Vrácení HW", je použito primárně datum, které značí, kdy má daný zaměstnanec vrátit zařízení (PC, telefon, apod). V záložce Čas je zvoleno:

Perioda: -7 Den

Opakované periody: jednou

Pokud má tedy zaměstnanec 25.4.2024 vrátit firemní zařízení, v kalendáři se záznam objeví 7 dní před termínem, tedy 18.4.2024.

Zahrnuje záznamy, Zahrnuje data osob a Dostupné pro osoby

  • Možnosti v menu Zahrnuje záznamy slouží k omezení záznamů dle střediska či oprávnění.

    Případně má-li uživatel oprávnění pro správu jen konkrétních středisek, pak mu tato karta dovolí sledovat jen záznamy s těmito zařazeními.

  • Zahrnuje data osob slouží k omezení osob, kterých se daný kalendář týká (lze omezit dle značky a střediska).
  • V menu Dostupné pro osoby lze nastavit, kteří uživatelé budou mít tento kalendář přístupný ve webové aplikaci v agendě Kalendář.

PŘÍKLAD: Chcete, aby všichni zaměstnanci viděli, kdo ze střediska Kancelář má jaký notebook, třeba pro případ, že by si sami potřebovali nějaký volný notebook z kanceláře půjčit.

Zahrnuje záznamy: středisko Kancelář

Zahrnuje data osob: středisko Kancelář

Dostupné pro osoby: všechna střediska

Po uložení nového kalendáře ho lze zobrazit v agendě Kalendář. Zde stačí zakliknout viditelnost v levé horní tabulce Kalendáře k zobrazení. Jakmile tak učiníte, jednotlivé záznamy se dle data a osoby v kalendáři zobrazí.

Hotový kalendář