Covid-19 v docházce

Na tuto stránku budeme průběžně přidávat tipy ohledně toho, jak co nejlépe využít Docházku GIRITON v případě, že se vaší společnosti dotkla omezení způsobená situací okolo Covid-19, karantén, Homeofficů, Covid testů atp.

• 21.11.2021

Firmy by měly zajistit, aby se neočkované osoby přítomné na pracovišti testovaly na Covid alespoň jednou za 7 dnů. Sepsali jsme pro vás návod, jak si v Docházce GIRITON aktivovat možnost evidovat provedené testy, zobrazovat upozornění na přítomnost osob bez platného testu, popř. si toto upozornění zasílat na email. Návod najdete v online nápovědě zde.

• 12.3.2021 10:17

Zaměstnavatelé v České Republice mohou (dle Mimořádného opatření) na pracoviště vpustit pouze ty zaměstnance, kteří mají nejvíce 7 dnů starý negaitvní test na Covid-19.

Do Docházky GIRITON jsme proto přidali možnost evidovat provedené negativní testy jednotlivých osob. Přibyla také možnost notifikovat, pokud si osoba která nemá max 7 dnů starý negativní test, vložila nějakou z vybraných docházkových aktivit, třeba "Příchod". Notifikace se tedy nespustí, pokud si osoba vložila třeba aktivitu "Homeoffice". Notifikace se zobrazují v grafice docházky dané osoby, ve widgetu "Problémové záznamy docházky" na domovské obrazovce anebo je lze nechat zasílat třeba vedoucímu na email/slack.

Máte-li zájem o aktivaci této nové funkce, napište nám na info@giriton.com email s předmětem "Evidence Covid testů", do mailu připište:
- kterých osob by se měla notifikace týkat (jen vybraná střediska, značky?)
- kterým osobám/vedoucím případně zasílat notifikace mailem.
- od kdy má evidence přijít v platnost? Tj. např. 25.03.2021 se udělají první testy a přejeme si, aby systém hlídal 7 dní od tohoto data.
My už vám vše nastavíme a až bude hotovo, potvrdíme emailem.

• 31.3.2020 14:03

Dostáváme stále více dotazů na nastavení aktivity Překážky 60% nebo Překážky 100%. Stejně jako před pár dny u aktivity Homeoffice, nabízíme rychlou pomoc s nastavením i těchto aktivit.

Pokud chcete do GIRITONu přidat aktivity Překážky 60% nebo Překážky 100%, napište nám na info@giriton.com email s předmětem "Překážky 60%", "Překážky 100%" nebo obojí, my už vám vše nastavíme a až bude hotovo, potvrdíme emailem.

Aktivity budete moci uživatelům vkládat i hromadně (např. vložit najednou více uživatelům Překážky 60% na poslední 2 týdny března) anebo pomocí duální aktivity (např. dnes vložíte Odchod na Překážky 60% a tato aktivita se bude vkládat dle směn automaticky až dokud si uživatel sám neklikne příchod do práce).

• 17.3.2020 19:02

Aby se minimalizovalo sahání na píchací hodiny a tím snížilo riziko šíření viru, můžete v GIRITONu nastavit, aby se vybraná aktivita (Příchod, Odchod, Pauza, ...) na píchacích hodinách sama vybrala v předem nastaveném čase. Například Příchod v 7:50 ráno, Pauza v 10:50, opět Příchod v 11:20 a Odchod v 14:50. Pokud si někdo bude chtít vložit jinou aktivitu, může ji na dotykovém displeji vybrat a po odpípnutí se opět vybere správná výchozí aktivita dle aktuálního času. Jak tuto funkci nastavit naleznete zde: https://docs-cs.giriton.com/article/76-automaticky-vybrana-aktivita-na-pichackach

• 16.3.2020 11:45

Hospodářská Komora publikovala článek upřesňující mimo jiné (ne)možnost souběhu Karantény a Homeoffice:
"!!! Pozor !!! Karanténa vylučuje výkon pojištěné činnosti (zaměstnání, ze kterého je zaměstnanec nemocensky pojištěn a z něhož následně čerpá nemocenské) – zákon nezná souběh povinné karantény a práce z domu, tzv. homeoffice. Dle instrukcí Bezpečnostní rady státu by v praxi měla dohoda mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem předcházet rozhodnutí lékaře o nařízení karantény."
Zdroj: https://www.komora.cz/news/felix-a-spol-advokatni-kancelar-pracovnepravni-dopady-covid-19/

• 16.3.2020 08:30

Pokud tuto možnost ještě nevyužíváte, připomínáme, že zaměstnancům pracujícím na Homeoffice můžete umožnit vkládat docházku z vlastního mobilního telefonu a to pomocí aplikace Moje Docházka: https://giriton.com/cs#section-personal . Docházku vloženou z mobilu jde doplnit například o aktuální GPS polohu. Jak do systému spárovat nový mobilní telefon zaměstnance se dozvíte zde: https://docs-cs.giriton.com/article/22-jak-sparovat-zarizeni

Stejně tak lze docházku vkládat i z vlastního PC, a to po přihlášení loginem a heslem, z panelu "Vlastní docházka". Více informací najdete zde: https://docs-cs.giriton.com/article/15-domovska-obrazovka

• 16.3.2020 06:50

Vzhledem k aktuální situaci, kdy spousta zaměstnavatelů zavádí operativně Homeoffice, nabízíme našim klientům rychlou pomoc s nastavením docházky tak, aby Homeoffice podporovala.

Pokud ve vašem účtu ještě nemáte Homeoffice přidaný, stačí nám na email info@giriton.com zaslat heslo “Homeoffice”. Do GIRITONu vám pak obratem přidáme aktivitu Homeoffice, kterou nastavíme tak, aby šla vkládat i z mobilní i z webové aplikace. Společně s vámi pak zkontrolujeme, jestli mají vaši uživatelé loginy a hesla do GIRITONu, popř. vás navedeme na to, jak jim je zašlete.

Napište popř. i heslo “Karanténa”, do GIRITONu vám přidáme novou aktivitu Karanténa, kterou můžeme přednastavit tak, aby se vkládala dané osobě na každý další den do doby, dokud nepřijde zpět do práce.