Export Sodexo

Z Docházky GIRITON lze exportovat počty a ceny přidělených stravenek přímo do portálu Sodexo.

Po přihlášení do webové aplikace v agendě Docházka přepněte na požadovaný měsíc. V horní části klikněte na tlačítko Tisk, vyberte tiskovou sestavu Export Sodexo a po dokončení operace si stáhněte CSV soubor s daty o docházce.

export dat do portálu Sodexo
  • Exportér je třeba nejprve nastavit. V agendě Docházka - Tisk - Export Sodexo - Nastavení exportu - vyberte, která docházková aktivita se má exportovat do pole Počet stravenek a která aktivita se má exportovat do pole Cena. Z roletky u jednotlivých položek tedy vyberte odpovídající docházkovou aktivitu, nastavte potřebné atributy a uložte změny.
nastavení exportéru Sodexo
  • Do položky Počet stravenek obvykle vyberete automaticky vytvořenou docházkovou aktivitu pojmenovanou jako Stravenka. Pokud tuto aktivitu nemáte přidanou, bude potřeba ji přidat.

    Do položky Cena je potřeba vybrat docházkovou aktivitu, která udává cenu jedné stravenky. Taková aktivita obvykle není ve firemních účtech automaticky přidána, takže ji bude potřeba přidat, a to v Menu uživatel (Vaše jméno vlevo nahoře) - Docházka - Docházkové aktivity - +Přidat - Poznámka

Název Aktivity = např. Stravenka - Hodnota

Datový typ = Celé číslo

Výchozí hodnota = výchozí hodnota stravenky (tedy třeba "150")

Přenášet nejnovější hodnotu = ano a potvrďte přidání.

nastavení aktivity Stravenka - Hodnota
  • Pozor, pro správné spárování osob v GIRITONu a portálu Sodexo je třeba mít přesnou shodu nejen v poli Číslo uživatele, ale také Jméno a Příjmení zaměstnance. Věnujte tedy pozornost tomu, aby byli uživatelé v portálu Sodexo a v Docházce GIRITON nejenom stejně očíslovaní, ale i stejně pojmenovaní. Tato data lze do GIRITONu naimportovat při úvodním importu zaměstnanců, nebo je později doplnit ručně.