2N Samostatná čtečka

Používáte-li pro správu více zařízení ústřednu 2N Access Commander, postupujte dle návodu zde. Pro synchronizaci GIRITONu se samostatnými čtečkami 2N, bez ústředny 2N Access Commander, postupujte dle tohoto návodu.

1. Příprava

Váš 2N interkom pravděpodobně běží uvnitř vaší vnitropodnikové sítě a není veřejně dostupný z internetu. Aby se mohl Giriton spojit s vaším 2N interkomem, použijeme aplikaci Proxy Agent, která slouží k přeposílání dat mezi 2N interkomem a Giritonem. Na některém PC ve vaší vnitropodnikové síti nainstalujte a spusťte aplikaci Proxy Agent.

2. Vytvořte login do samostatné čtečky 2N

Přihlašte se do webvého rozhraní dané čtečky 2N.

V sekci Services - HTTP API se ujistěte, že je zapnutá položka  Logging API, pole Connection type je Secure TLS a v poli Authentication je Digest. Na kartě Account 1 (popř. nejbližší další, který je volný) následně zapněte Account Enabled, vyplňte Username a Password, které budete později potřebovat. Dále zapněte zatržítko ve sloupci Monitoring v řádcích UID (Cards & Wiegand) Access a Keypad access. Tím jste povolili přihlášení daným loginem a heslem na danou 2N čtečku a stahování dat o průchodech.

3. V Docházce GIRITON zapněte synchronizaci s 2N samostatná čtečka

Ve webové aplikaci Giriton jděte do agendy Spárovaná zařízení, klikněte na +Zařízení s ovladačem a vyberte 2N samostatná čtečka.

Zvolte ProxyAgent z bodu 1), přes který se Giriton spojí s 2N čtečkou. Dále do pole Login a Heslo vyplňte přihlašovací údaje vytvořené v bodě 2). Do pole Adresa vyplňte URL adresu ve formátu  https://1.2.3.4, na které běží vaše 2N čtečka. Zadaná IP adresa bude tvz. vnitřní/privátní, tedy například 192.168.x.x. Na této adrese bude 2N čtečku očekávat vybraný ProxyAgent. Je-li vše vyplněno správně, vytvoří se nové spárované zařízení pro vybranou čtečku.

Po úspěšném vložení 2N čtečky můžete na kartě "2 Ostatní" nastavit, která docházková aktivita se má vložit uživateli který použije vybranou 2N čtečku. Pro vstupní čtečku byste například typicky nastavili Práce-Start, tedy Příchod.