Import do HR agend

Záznamy HR agend lze do GIRITONu vložit hromadně. Import je k dispozici pro všechny přednastavené agendy (Evidence majetku, Kniha úrazů, Školení a další), i pro nově vytvořené agendy, které je možné si sestavit. Import záznamů lze provést ze souborů CSV, Excel nebo automaticky z SQL databáze.

Menu Uživatel (Vaše jméno vlevo nahoře) - Správa - Import dat lze v několika krocích provést import záznamů z formátu CSV nebo Excel. Import lze navíc provádět opakovaně (například pro aktualizaci dat), jednotlivé položky se "spárují" dle identifikátoru (osobní číslo zaměstnance, seriové číslo, číslo úrazu, apod). Zvolený identifikátor usnadní situaci při opakovém importu, kdy rozpozná nové záznamy od již existujících.

V praxi tak můžete provádět import z CSV nebo Excelu např. každý měsíc s tím, že systém provede pouze aktualizaci změněných dat. Důležité je pouze to, abyste vždy použili stejný identifikátor, přes který se data nahrají a aktualizují.

PŘÍKLAD: V agendě Evidence majetku chcete provést import pořízeného hardwaru. Vyplníte proto importní dokument. Při párování zvolíte jako identifikátor Sériové číslo. Při dalším importu tak opět zvolíte jako identifikátor Sériové číslo.

Je důležité dodržovat následující parametry:

  1. Jednotlivé informace musí být v samostatných sloupcích (např. "Jméno" a "Příjmení" ve dvou samostatných sloupcích).
  2. Přítomnost identifikátoru, dle kterého spárujete informace (osobní číslo zaměstnance, sériové číslo, číslo úrazu, apod).
  3. Každý sloupec by měl mít vlastní název, aby bylo při importu jasné, o jakou informaci se jedná ("Osobní číslo", "Jméno", "Příjmení"). Při importu si vyberete, který sloupec z importního souboru odpovídá které položce z GIRITONu.

Vzory importních souborů ke stažení naleznete zde.

TIP: Doporučujeme nejdříve provést import Personalistiky, abyste následně mohli ke konkrétním zaměstnancům přiřazovat další data. Import můžete provést sami a nebo nám zaslat vyplněný importní soubor.

Automatický import z SQL databáze

HR data lze importovat i automaticky přes Plánovanou úlohu s názvem Import z SQL databáze. Stačí si nastavit připojení do SQL databáze, definovat data pro spárování pomocí SQL dotazu a nastavit automatické nahrávání. Do GIRITONu tak lze automaticky synchronizovat HR data z ERP, účetního nebo mzdového systému v případě, kdy má takový systém data uložena v SQL nebo MDB databázi.

Detailní návod nastavení naleznete v našem článku Import z SQL databáze.