Nový kalendář

Do agendy Kalendář lze přidat také nové kalendáře - ať už importované externí kalendáře nebo kalendáře konkrétních docházkových aktivit jednotlivých uživatelů. Například chcete vidět, kdy má kdo ve firmě naplánovanou aktivitu Lékař nebo podanou Žádost o dovolenou.

Jak přidat nový kalendář z docházky

Ve webové aplikaci jděte do Menu uživatel > Správa > Zdroje kalendářů.

Klikněte na tlačítko Přidat a z nabídky vyberte možnost Nový kalendář z docházky (popřípadě další typy, jako "Kalendář z plánu směn", "Kalendář svátků" atp.). V další nabízené tabulce vyberte tu aktivitu, kterou chcete přidat do kalendáře, v našem případě aktivita Lékař.

V seznamu vytvořených kalendářů vyberte nově vytvořený kalendář.

V jeho nastavení pak můžete zvolit další preference, například, zda je kalendář veřejný (nutnost, pokud ho má vidět někdo jiný než Vy) anebo jestli ho chcete exportovat do jiné aplikace..

Na kartě 2 Název události je možné si upravit, jaký bude text generované kalendářové události.

  • Místo toho, aby se u kalendáře Dovolené zobrazoval název jako "Novák J. 8:00 - 16:00", je možné přejmenovat název události např. na "Dov - Novák Jan" atp.
  • K tomuto nastavení se používají Výrazy, které jsou zobrazeny v tabulce. Výrazy se vkládají za sebou a oddělují se pouze mezerou případně jiným znakem.
  • Níže je soupis nejčastěji využívaných výrazů, které lze použít:
    • {{person.lastName}} - Příjmení zaměstnance
    • {{person.email}} - E-mail zaměstnance
    • {{person.firstName}} - Jméno zaměstnance
    • {{startDate}} - Datum začátku události

Ve výsledku tak může Název události, který bude zobrazovat příjmení zaměstnance, s datem začátku dovolené vypadat takto: Dovolená {{person.lastName}} - {{startDate}}

Na kartě 3 Platí pouze pro můžete u kalendářů z docházky nastavit jednak to, čí data se mají v kalendáři zobrazovat a také to, komu se daný kalendář nabídne ke zobrazení. Tedy můžete například vytvořit kalendář Dovolených, který zobrazuje Dovolené všech uživatelů se značkou "dělník" a tento kalendář si mohou zobrazit všichni uživatelé se značkou "vedoucí". 

Agendu Kalendář aktualizujte (zavřete a otevřete) a následně si nový kalendář zaškrtněte, aby se zobrazil. V agendě Kalendář pak můžete také filtrovat konkrétní období nebo střediska.

TIP: Více k importům a exportům kalendářů naleznete na odkazu zde.