Seznam osob online

Docházka GIRITON dovoluje zveřejňovat různá data přes REST api, viz dokumentace https://docs-cs.giriton.com/article/86-rest-api . Přes REST api lze publikovat například seznam aktuálně přítomných zaměstnanců spolu s jejich probíhající aktivitou, časem příchodu, aktuální směnou atd. Tato data můžete zpracovat ve vašem interním systému, anebo například zobrazit ve webové stránce.

Pro firmy, které si chtějí jednoduše zobrazit seznam přítomných zaměstnanců, jsme připravili webovou miniaplikaci na adrese https://is.giriton.com/attoverview/ . Při otevření této webové appky budete dotázáni na API Token. Tento token si vygenerujete v agendě Spárovaná zařízení. API Token vložíte do webové stránky a po potvrzení rovnou uvidíte seznam aktuálně přítomných zaměstnanců spolu s dalšími informacemi o jejich dnešní docházce. Seznam se automaticky obnovuje, takže zobrazuje vždy aktuální data. V pravé horní části obrazovky lze upravit nastavení zobrazení dat.

Pozor! API Token zůstává uložen v daném webovém prohlížeči a je možné jej z prohlížeče dostat ven. API Token slouží jako heslo pro ověření přístupu na REST api a mělo by se s ním nakládat jako s heslem. Při přidání API Tokenu je možno dodatečně omezit oprávnění tomuto tokenu. Pro účely této webové aplikace je vhodné pro API Token ponechat pouze oprávnění pro Prohlížení aktuálního stavu docházky.