Integrace jiných webaplikací do GIRITONu

Mezi existující agendy ve webové aplikaci GIRITON můžete přidat i další agendy, které při otevření zobrazí libovolnou webovou stránku či aplikaci. V GIRITONu tak můžete zobrazit jakoukoli vaši vnitropodnikovou webaplikaci nebo třeba sdílenou Google Tabulku, jakoby to byla součást webové aplikace GIRITON. Webová stránka se zobrazí jako iFrame.

Menu uživatel (vaše jméno vlevo nahoře) - Správa - Vlastní agendy, přidejte nový záznam typu iFrame agenda (externí webová aplikace). Nastavte název, pod kterým se nová agenda uživatelům Giritonu zobrazí v panelu agend a také ikonku. Vyplňte URL adresu, na které je vaše webová stránka nebo firemní webaplikace dostupná. V kartě "Platí pouze pro" můžete omezit, kterým uživatelům se tato nová agenda v jejich webové aplikaci Giriton zobrazí. Po uložení změn se znovu přihlašte do webové aplikace Giriton a ihned uvidíte novou agendu.

Takto můžete ve webové aplikaci Giriton založit novou agendu nazvanou třeba "Firemní videochat", která bude mít v URL adrese vyplněnou adresu firemní Google Meet místnosti. Při každém tevření této agendy se ve webovém prohlížeči rovnou zobrazí Google Meet připojený do této místnosti. Nebo třeba agendu nazvanou "Google Tabulka s grafy docházky", ve které bude URL adresa vaší Google Tabulky, která pomocí REST api stahuje data docházky z GIRITONu a dále s nimi pracuje. Při každém otevření této agendy se zobrazí Google Tabulka, která si obratem stáhne data z Giritonu či odjinud, provede nad těmito daty výpočty a zobrazí výsledky a grafy.