Duální aktivity

Co je to duální aktivita a proč Vám ulehčí práci? V GIRITONu najdete klasické aktivity jako je Práce nebo Pauza. Tyto aktivity si zpravidla zadává uživatel tak, že spustí začátek a po nějaké době zase konec aktivity.  Duální aktivita umožní vložení dvou akcí najednou.

Například uživatel Novák má směnu v čase 08:00-16:00. Ve 14:00 chce odejít k lékaři a do práce se už ten den nevrátit.

Má několik možností, jak takové záznamy do docházky zadat:

a. vytvoří si předem žádost o Lékaře v čase 14:00-16:00 - na píchacích hodinách pak při odchodu zadává pouze tlačítko Odchod,

b. při odchodu klikne na tlačítko Odchod a poté tlačítko Lékař start - aktivita Lékař se však sama neukončí a na konci dne se bude indikovat tento záznam jako chybný, který je třeba další den opravit,

c. při odchodu klikne na duální aktivitu Odchod k lékaři - toto tlačítko ukončí aktivitu Práce, začne aktivitu Lékař a na konci směny Lékaře automaticky ukončí.

Duální aktivita se zpravidla používá pro aktivity, které se mají samy ukončit -  Odchod k Lékaři, Odchod na Volno z přesčasu, Odchod na Homeoffice a další.

Dále lze pak nastavit, aby se pomocí duálních aktivit vkládala daná aktivita automaticky na každý den podle směn, dokud si uživatel nezadá zase Příchod. Toto lze využít např. u  OČR, Paragrafu, Dovolené, Neschopenky apod.

Nastavení duální aktivity:

1. Ve webové aplikaci přejděte do Menu uživatel (vaše jméno vlevo nahoře) - Docházka - Docházkové aktivity duální.
2. Klikněte na tlačítko Přidat.
3. Zadejte název aktivity tak, jak se Vám mám zobrazit na píchacích hodinách, a vyberte, kterou aktivitu má toto tlačítko vložit.
4. Zátržítky si nastavte duální aktivitu do požadované konfigurace. Nápověda v bublinkách Vám usnadní orientaci.
5. V  Menu uživatel - Docházka - Docházkové aktivity si najděte aktivitu Práce (celkem). 

6. Na kartě 4 Ostatní si zapněte zátržítko Duální aktivity nabízet v agendě Docházka. Změny uložte. Tímto krokem si zpřístupníte nově přidaná tlačítka "Odchod na.." také v agendě Docházka.