Jaký tablet vybrat pro Píchací Hodiny

Při výběru vhodného tabletu, který má sloužit jako Píchací Hodiny, je nutné si uvědomit, zdali chcete při čipování docházky používat RFID či NFC čipy a kličenky, magnetické karty, vytištěné QR kódy či ručně zadávat PIN na dotekové klávesnici tabletu.

Aplikace Píchací Hodiny u docházky podporuje záznam GPS polohy i pořízení fotografie. Chcete-li využívat tyto funkce, je nutné při výběru tabletu myslet na to, aby měl přední kameru, popř. GPS modul.

Chcete čipovat pomocí RFID či NFC čipů a klíčenek

Takovýto tablet musí mít USB port, pomocí kterého se připojí čtečka NFC čipů, RFID čipů či čtečka magnetických karet. Dále je důležité, aby byl tablet nabíjen jiným způsobem, než přes tento USB port (jelikož ten bude obsazen čtečkou).

Následně se k takovému tabletu do USB připojí:

Při použití NFC čipů pro čipování docházky lze využít také tablety, které již mají vestavěnou NFC čtečku. Zde je ale nabídka tabletů značně omezena a výběr konkrétního modelu necháváme na klientovi. Je třeba pamatovat na skutečnost, že u takových tabletů je často nutné přiložit čip na velice konkrétní místo (pod kterým je čtečka umístěna), což je někdy pouze na zadní straně tabletu. Externí USB čtečky NFC čipů čtou čipy i do vzdálenosti 5 cm.

Chcete čipovat pomocí pomocí QR kódů

Jediná podmínka pro takový tablet je, aby měl tablet kameru na přední straně. Technicky postačí i nejlevnější tablety s kamerami s nízkým rozlišením, nicméně mějte na paměti, že takové tablety nemusí dobře snášet provoz 24/7. V případě tabletu Android je nutný systém Android 6 a novější.

Tablet pro čipování pomocí ručně zadaného PINu

Pokud se pro vkládání docházky rozhodnete nevyužívat čipy, karty ani QR kódy, můžete jako Píchací Hodiny použít v zásadě jakýkoli tablet. Jelikož uživatelé pro čipování používají dotykovou obrazovku tabletu pro vepsátí jejich PINu, doporučujeme pro pohodlné vkládání tablety s uhlopříčkou 7'' a více. V případě tabletu Android je nutný systém Android 6 a novější.