Omezení aktivit v Mojí docházce

Na mobilní aplikaci Moje docházka, kterou mají uživatelé na svém vlastním telefonu, můžete sami určit, jaké docházkové aktivity budou pro uživatele dostupné.

Například si budete přát, aby z Mojí Docházky šly vkládat pouze aktivity HomeOffice a Návštěva klienta, zatímco z Píchacích hodin v kanceláři se dá vkládat aktivita Práce, Pauza a třeba Oběd. Navíc může být žádoucí, aby se toto omezení vkládaných aktivit týkalo jen některých osob.

Omezení aktivit se provádí přes oprávnění uživatelů:

  1. Menu uživatel - Správa - Skupiny oprávnění vyberete požadovanou skupinu, které chcete oprávnění nastavit. Všichni řadoví uživatelé (bez vyšších práv) jsou ve skupině Zaměstnanci s vlastní docházkou.
  2. Vybereme tuto skupinu a na kartě 2 Oprávnění najdeme v Neudělených oprávněních oprávnění Omezení vkládání docházky z aplikace Moje Docházka.
  3. Toto oprávnění vyberte a šipkou převeďte vpravo do Udělených oprávnění.
  4. Zde toto oprávnění opět vyberte a níže se Vám zobrazí tabulka pro další specifické nastavení klasických i duálních aktivit. Zaškrtávátky pak můžete vybrat jen ty aktivity, které se mají uživatelům v aplikaci nabízet. Změny uložte.

Nyní se všem uživatelům, kteří jsou členem této skupiny oprávnění, budou na mobilu v Mojí Docházce nabízet pouze povolené docházkové aktivity.

Je potřeba připomenout, že každý uživatel může být členem více skupin oprávnění. Z každé skupiny oprávnění může dostat omezení na vkládání jiných docházkových aktivit. Pokud je uživatel členem skupiny oprávnění Administrátor, nelze mu omezit seznam aktivit nabízených na Mojí Docházce.