Integrace s Infocar

Docházku GIRITON lze integrovat se systémem Infocar.sk pro monitorování vozidel. Integrace spočívá v tom, že GIRITON z Infocaru automaticky přenáší jednotlivé cesty vozidly a uloží je jako záznamy typu Služební cesta.

Při zprovoznění integrace postupujte takto:

1. Založte si firemní účet v Docházce GIRITON

V Personalistice mějte vytvořené nějaké uživatele. Zejména v Personalistice věnujte pozornost kartě "6 Docházkové PINy, čipy, QR kódy" a polím "Docházkový PIN, čip, QR kód", kam je potřeba ke každému uživateli (jehož služební cesty se mají synchronizovat) napsat totéž číslo, které má v Infocaru -> Administrace -> Řidiči, uvedeno v poli "Identifikátory". Obvykle to bude číslo ve tvaru "4500000B0CA070000" atp.

2. Zřiďte si firemní účet v Infocar.sk

To provedete na adrese www.infocar.sk . V Infocaru mějte vytvořený uživatelský login a heslo, které později předáte do Giritonu. Ideálně založte nový login a nepoužívejte tak stejný login pro přihlašování do infocaru a pro synchronizaci dat. Nový login v Infocaru založíte v Infocar -> Administrace -> Uživatelé.

3. Zapněte synchronizaci s Infocarem

V Giritonu jděte do Menu uživatel -> Správa -> Plánované úlohy, kde přidejte novou plánovanou úlohu "Synchronizace s Infocar - Služební cesty". Budete dotázáni na login a heslo z Infocaru z předchozího kroku. Pokud bude login a heslo funkční, bude přidána nová plánovaná úloha, která každých pár minut provádí synchronizaci služebních cest z Infocaru do Giritonu.

V kartě "2 Platí pouze pro" můžete nastavit, aby se synchronizovaly služební cesty pouze uživatelů z vybraných středisek anebo s vybranou značkou. To se může hodit zejména když synchronizaci testujete, aby se tak přenášely služební cesty například pouze několika testovacích uživatelů a ne všech.

Služební cesty se k uživatelům párují na základě shody "Identifikátoru" z Infocaru a "Čísla ČIPu" z Giritonu.

Když danou plánovanou úlohu vyberete, můžete v horní části obrazovky kliknout na "Spustit ručně". Tím dojde ke spuštění sychronizace a zobrazí se výsledky. Snadno tak zjistíte, kterým uživatelům se přenesly jaké služební cesty, popřípadě která data byla přeskočena a z jakého důvodu.