Alkoholtester

Máte-li naše Píchací hodiny nebo vlastní zařízení s naší aplikací Píchací hodiny se systémem Android 6 nebo novějším, můžete k těmto píchacím hodinám jednoduše připojit Bluetooth Alkoholtester. Píchací hodiny pak při odčipování příchodu uživatele vyzvou, aby si provedl test.

Snadno nastavíte, jestli nebo jak často se mají jednotliví uživatelé testovat. Například můžete nastavit, že uživatele ze střediska Sklad vyzvou píchací hodiny k provedení testu každý den s pravděpodobností 10% s tím, že každou osobu otestujeme minimálně jednou měsíčně. Uživatele ze střediska Prodejna budou vyzváni každý den s pravděpodobností 50%. A například uživatele se značkou "Manažer" testovat vůbec nebudeme. Nastavil lze aby se např. testovalo pouze při odčipnutí Příchodu, nikoli Odchodu.

Nastavení testování alkoholu na píchacích hodinách

  1. Pořiďte si podporovaný Alkohol-tester, který nabízí Bluetooth rozhraní. V tuto chvíli podporujeme alkoholtestery BACtrack C8 a BACtrack C6. Používáte-li jiný bluetooth alkoholtester, dejte nám vědět a my prověříme, jestli půjde přidat mezi podporovaná zařízení.
  2. Spárujte alkoholtester s aplikací Píchací Hodiny na vašem zařízení Android. V zařízení Android zapněte Bluetooth. V Aplikaci Píchací Hodiny otevřete Menu - Nastavení - Testování alkoholu, kde zapněte volbu "Povolit testování alkoholu".

POZOR: Alkoholtestery BACtrack je nutno před spárováním přepnout do režimu App mode a to tak, že po zapnutí testeru podržíte tlačítko zapnutí na 8 sekund.

TIP: Párování alkoholtesteru proběhne při prvním testu. Zde si budete moci vybrat zařízení a také zde budete moci zakliknout, aby se zařízení automaticky používalo při této události. Bude tedy nutné nastavit podmínku viz bod č. 3.

  1. Ve webové aplikaci Docházka Giriton si vytvořte pravidlo pro testování alkoholu, a to v Menu uživatel - Správa - Plánování alkohol testů, kde přidáte nové pravidlo klikem na "+ Přidat". V jednotlivých záložkách můžete pro dané pravidlo nastavit, jaká je povolená hladina, které osoby se mají k testu vyzvat nebo jak pravidelně se mají jednotlivé osoby k testu vyzývat, popřípadě co se má na píchacích hodinách zobrazit při úspěšném či neúspěšném provedení testu. Lze také nastavit seznam vkládaných aktivit, při kterých se má test provádět (např. pouze při Příchodu, nikoli při Odchodu).

POZOR: Udávané jednotky pro výsledek testu jsou % (tedy procenta). Pokud si přejete nastavit limit výsledku testu např. na 0.1 promile, vepíšete hodnotu 0.01 %.

  1. Na píchacích hodinách proveďte odčipování docházky typu "Příchod". Pokud vás píchací hodiny na základě navolených pravidel vyzvou k provedení testu, postupujte dle pokynů píchacích hodin.
  2. Provedené výsledky testů můžete ve webové aplikaci Docházka GIRITON prohlížet v Menu uživatel - Správa - Výsledky alkohol testů.

POZOR: Alkotestery je nutné pravidelně kalibrovat. Pro kalibraci postupujte dle pokynů prodejce.

Další informace

Magazín Moderní personalista věnoval testování na alkohol na pracovišti dvoustránku zde.