Měření teploty na píchacích hodinách

Píchací hodiny se systémem Android lze propojit s nástěnným teploměrem tělesné teploty a jednotlivým uživatelům tak při příchodu měřit tělesnou teplotu. Můžete si nastavit jak hraniční hodnotu teploty, která bude považována za vysokou, tak také omezit seznam osob, u kterých bude měření teploty při příchodu vyžadováno.

Postup pro zapojení teploměru tělesné teploty

1. Osoby, kterým chcete při vstupu měřit teplotu, ve webové aplikaci v Personalistice označkujte nějakou značkou, například "mereniTeploty".

2. Připojte teploměr přes USB kabel k píchacím hodinám Android. Zařízení se vás zeptá, jestli chcete aplikaci Píchací Hodiny povolit přístup k USB zařízení. Ten povolte a zaškrtněte "Příště se neptat" / "Zapamatovat".

3. Na píchačkách v Menu - Nastavení - Měření tělesné teploty, zapněte volbu "Měřit teplotu při vkládání docházky". Popřípadě upravte "Testovat pouze osoby se značkou" a další volby.

4. Zkuste odpípnout docházku za nějakou osobu, které by se měla teplota měřit. Zobrazí se výzva ke změření teploty na teploměru. Uživatel má několik sekund, aby po výzvě ke změření teploty přiložil čelo k teploměru.

Ochrana osobních údajů

Naměřená teplota se v souladu s GDPR v systému neukládá a dále nezpracovává. Více informací ohledně měření tělesné teploty na pracovišti naleznete na webu UOOU zde: https://www.uoou.cz/mereni-teploty-pri-nbsp-vstupu-na-pracoviste-v-nbsp-dobe-koronavirove-pandemie/d-42275