Tisková sestava na míru

Editor tiskových sestav

Giriton nabízí jednoduchý editor tiskových sestav, pomocí kterého si můžete sami sestavit jednoduché sestavy a reporty. Vaše nové tiskové sestavy se pak budou nabízet v agendě Docházka - Tisk, kde si stejně jako u ostatních sestav vyberete období, za které se budou data exportovat a uživatele, jejichž data se mají exportovat. Po vyexportování si stáhnete soubor Excel s vašimi daty.

Novou Tiskovou sestavu můžete vytvořit v Menu uživatel (Vaše jméno vlevo nahoře) - Správa - Sestavy, klikem na tlačítko +Přidat. Novou tiskovou sestavu pojmenujte a vyberte, jestli je typu "denní" anebo "měsíční".

  • Denní sestava: Zobrazí výsledky docházky jednotlivých osob za každý jednotlivý den v měsíci. Pokud exportujete více osob najednou, bude mít výsledný Excelový soubor více listů, pro každou osobu jeden. Na každém listu bude 28 - 30 řádků, pro každý den v měsíci jeden. Ve sloupcích pak budou výsledky jednotlivých docházkových aktivit.
  • Měsíční sestava: Zobrazí sumy docházkových aktivit jednotlivých osob za celý vybraný měsíc. Pokud exportujete více osob najednou bude mít výsledný Excelový soubor jediný list, kde na

    řádcích budou jednotlivé osoby, sloupce budou jednotlivé docházkové aktivity a v buňkách bude suma dané aktivity pro danou osobu.

Po pojmenování nové tiskové sestavy a volbě typu "denní" nebo "měsíční" se přepněte na kartu 2 Data sestavy. Z tabulky Dostupné sloupce můžete do tiskové sestavy přidávat sloupce jednotlivých typů, například Pole z Personalistiky (Jméno, Příjmení, Typ pracovního poměru, ...) nebo Hodnota docházky (Práce Celkem, Stravenky, Dovolená, ...). U jednotlivých sloupců si volíte záhlaví sloupce, šířku sloupce, pořadí sloupců a například u sloupce Hodnota docházky volíte, zdali se má čas zobrazovat jako hodiny:minuty nebo jako desetinné číslo. Nakonec vaši novou sestavu uložte a nakonec ji v agendě Docházka - Tisk najdete pod jménem, které jste zvolili.

Co když si tiskovou sestavu neumíte v editoru sestavit, anebo editor sestav nenabízí možnosti, které potřebujete?

Pokud si mezi mnoha tiskovými sestavami a exporty, které už v Giritonu jsou, nevyberete, je možné přidávat tiskové sestavy a exporty na míru. To se může hodit například tehdy, máte-li vlastní excelovou tabulku, ve které jste zvyklí s daty docházky pracovat. Vaše tabulka možná obsahuje speciální rovnice a dodatečné výpočty, anebo jde pouze o speciální formátování, na které jste zvyklí.

Máte-li zájem o přidání vaší vlastní tiskové sestavy do Docházky GIRITON, prosím pošlete nám emailem přesnou ukázku vaší sestavy v Excelu.

Dodaný ukázkový excelový soubor musí splňovat:

  • Soubor musí obsahovat ukázková data nějakých ukázkových osob, aby bylo například jasné, jestli chcete čas formátovat jako "8,5" anebo "8:30" atp.
  • Chcete-li mít v Excelu nějaké vaše vlastní rovnice, je nutné abyste do něj rovnice doplnili než nám jej zašlete. Prosím berte na vědomí, že nekontrolujeme správnost vašich rovnic.
  • Pokud si do sestavy přejete propisovat nějaké údaje docházky z Giritonu, je nutné přesně popsat, kterou položku z Giritonu chcete propsat do kterého sloupce ve vaší Excelové sestavě. Například byste tedy do Excelu přidali sloupce nazvané "Práce (Celkem)" a "Práce Noční", tedy pojmenované stejně, jak jsou odpovídající položky pojmenovány i v Giritonu. Přejete-li si mít v sestavě položky pojmenované jinak než v Giritonu, je nutné nám dodat popis typu "Do sloupce C exportujte z Giritonu hodnotu "Práce Noční" " atp.
  • Přejete-li si mít ve výsledné sestavě nějaké formátování (různé velikosti fontů, tučné, ...), je nutné, aby toto formátování bylo součástí ukázkového excelu, který nám zašlete.

Tisková sestava na míru je jednorázově placená vícepráce. Výše vícepráce závisí na složitosti tiskové sestavy a především na počtu dodatečných úprav oproti původnímu zadání.

Po obdržení ukázkového excelového souboru vám v rámci několika dní odpovíme, jestli lze takovou sestavu do Giritonu přidat, popřípadě jakou částku bychom za vícepráci fakturovali. Po vzájemném odsouhlasení vezmeme vámi dodaný excelový soubor a napojíme jej do Giritonu tak, že v okamžiku tisku tento Excelový soubor naplníme příslušnými daty z Giritonu.